Törenle 4 yıllık sözleşmeye imza atan Okçu lakaplı İspanyol oyuncu, Fenerbahçe'yi hem ligde hem Avrupa'da şampiyon yapmak istediğini söyledi. Gol kralı ve en pahalı futbolcu olarak gelmenin bir baskı yaratabileceğini belirten Güiza, "Ancak ben gollerimi artırmaya çalışacağım" dedi.
‘Çok mutlu ve heyecanlıyım’
Ve Daniel Güiza, resmen Fenerbahçeli. Geçen sezon İspanya Ligi’ni 27 golle ‘Gol Kralı’ olarak tamamlayan yıldız oyuncu, Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki toplantı odasında asbaşkanlar Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu ve genel sekreter Vedat Olcay’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende kendisini 4 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren İspanyol oyuncu, şunları söyledi: “Başkanımız ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Umarım onları utandırmam.”
‘Umarım sizi sevindiririm’
“Fenerbahçe'de başarılı olacağıma inanıyorum. İspanya’daki lakabım Okçu. Umarım Okçu’dan etkilenirsiniz ve sizi mutlu ederim. Fenerbahçe, dışarıdan bakıldığında çok büyük bir kulüp. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı sonuçlar aldı. Gelme nedenlerimden biri, Fenerbahçe’yi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak. Fenerbahçe’nin inanılmaz bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Buraya gol kralı ve transfer rekortmeni olarak gelmek belki baskı yaratır. Ancak ben, en iyi şekilde çalışıp, geçen seneki gollerimi artırmak amacındayım.”
‘Taraftar tadını çıkarsın’
“Bir futbolcunun gelebileceği en yüksek noktalardayım. Kısmetimde buraya gelmek vardı. Başka yere gidemezdim. Fenerbahçe’yi hem ligde hem Avrupa’da şampiyon yapmak istiyorum. İspanya ile Avrupa Şampiyonu olduk. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak bana aynı heyecanı verecek. Amacım burada da en az 27 gol atmak. 14 numaralı formayı 7 yıldır taşıyorum. Geçen yıl gol kralı olurken de, bu numara üzerimdeydi. Her zaman defansa yakın oynarım ve onları bölmeye çalışırım. Taraftarlar oynayacağım futbolun tadını çıkarmaya baksın.”
Uslu: Bizi utandırmayacak
Asbaşkan Mahmut Uslu da törende yaptığı konuşmada, Güiza’yı alabilmek için bir aydır mücadele verdiklerini ifade etti. Fenerbahçe tarihi için çok önemli bir transfer yaptıklarını kaydeden Uslu, “Bunu başardığımız için çok mutluyuz. İnşallah bizi utandırmayacak. İspanya Ligi’nde penaltı kullanmadan 27 gol atmak büyük meziyet ister. Güiza’nın gerek Şampiyonlar Ligi, gerekse Türkiye Ligi’nde başarılı olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye Gol Kralı’ylı birlikte Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek” dedi.
Hareket Kiko’nun!
Daniel Güiza’nın gol attıktan sonra yaptığı “Okçu” hareketinin patentinin İspanya’nın unutulmaz futbolcularından Kiko’ya ait olduğu belirlendi. Geçen sezon İspanya Ligi’nde 27 gole imza koyan Güiza, bu hareketin ne anlam taşıdığı sorusuna, “İdolüm olan bir futbolcu vardı. Bu, onun yaptığı bir hareketti. Ben de onun anısı için yapıyorum” yanıtını verdi. Golcü oyuncunun sözünü ettiği Kiko Francisco Narvez uzun yıllar Atletico Madrid’de forma giymişti.
Önce sağlık kontrolü
Eşi ve 4 arkadaşıyla birlikte önceki gün İstanbul’a gelen Daniel Güiza için dün erken başladı. Sabahın erken saatlerinde kulüp yetkilileri tarafından otelinden alınan İspanyol golcü, buradan Kadıköy Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü. Acıbadem Hastanesi’nde çeşitli testler uygulanan yıldız oyuncunun dahiliye, göz, kulak burun boğaz başta olmak üzere tüm muayeneleri yapıldı, efor testi uygulandı. Güiza, daha sonra kulübe geçerek, sözleşme imzaladı.
Uğur ve Alex’i övdü
Güiza’dan Kaptan Alex ve Uğur’a övgü. Fenerbahçe’nin geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile oynadığı maçları izlediğini dile getiren golcü futbolcu, “Uğur ve Alex çok iyi futbolculardı. Roberto Carlos’u ise herkes zaten biliyor. Kendisi Fenerbahçe’de bana çok faydalı olacak” açıklamasını yaptı.
İçten sarılış
Daniel Güiza, imza töreni sonrası, transferinde büyük emeği bulunan asbaşkan Mahmut Uslu’ya öyle sıcak ve içten sarıldı ki, görülmeye değerdi. İspanyol yıldızın bu tavrı, Mahmut Uslu’yu bir hayli mutlu etti.
O da artık Taraftar Kart’lı
Genel sekreter Vedat Olcay tarafından, yeni transfer edilen her futbolcuya olduğu gibi, Güiza’ya da “Fenerbahçe Taraftar Kart” hediye edildi. Daha sonra sahaya çıkarak Fenerbahçe formasını sırtına geçiren İspanyol yıldız, basın mensuplarına poz verirken, meşin yuvarlakla çeşitli hareketler yaptı.
İlk İspanyol oldu
Real Mallorca’dan transfer edilen Daniel Gonzalez Güiza, Fenerbahçe’nin ilk İspanyol futbolcusu olarak tarihe geçti. Bu arada İspanya basınında Güiza ile ilgili haberler çıkmaya devam ediyor. Dünkü gazetelerde, Güiza’nın İstanbul’daki karşılanışıyla ilgili, “Çılgıncaydı. Burada kendini bir yıldız gibi hissediyorsun. Ne kadar insan vardı bilmiyorum ama beni, ite kaka her yere götürdüler. İnsanlar neredeyse üzerimdeydi. Etkileyiciydi” sözlerine yer verildi.