saGocu_BBş_c_k_S Yeni SagocuXxX
| Konu: ŞehinŞah & Rapdream.Us Röportajı Ptsi Ağus. 18, 2008 8:05 pm | |
| PsmstLoRd Selamlar Şehinşah ,öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. 1995 yılında rapin tadına varmış olmalısınız,o yıllarda rap size göre nasıldı ? Ne gibi adımlarla Rap'e başladınız?
ŞehinŞah o yıllarda rap gördüğüm kadardı, şimdi ise gösterebildiğim kadar. rap'e ilk önce ''kıaarrteel ppir numeroo'' ile başladım desem yeridir. velhasım cartel'de o sıralar benim gibi çocuktu .yerli yabancı rap dinlemeye başladım, bir arkadaşım bana çekilmişten çekilmiş ilk fuat bonobo albümümü verdiğinde türkçe rap in sınırlarının aşıldığını ilk gördüğümde , ben aslında rap'e işte o zaman başladım diyebilirim.
PsmstLoRd Rap'e başladığınız yıldan bugüne yaşam tarzınızda bi değişiklik söz konusu oldu mu ? Yani bir evrim süreci yaşadınız mı ?
ŞehinŞah oldu tabiki . ben sürekli daha iyisini isterim o yüzden fazla üretemiyorum desem yeridir, istediğim bi seviye var ,eğer o seviyeye ulaşırsam gerçekten daha fazlasına ihtiyac duymayıp bende üretebilirim heralde.
PsmstLoRd ŞehinŞah mahlasını nasıl buldunuz ?Fikir veren oldu mu yada bu mahlas esrarengiz bir anıdan mı ortaya çıktı ?
ŞehinŞah bigün edebiyat sözlüğünü karıştırırken buldum öyle esrarengiz bi hikayesi yok aka'm dersen; 14, 15 yaşlarımda benden yaşça büyük hippi tipli bi gezgin grup vardı, kafamız güzelken hasan sabbah ın hikayesini anlatmışlardı bende çok etkilenmiştim , sonra araştırdım kitaplardan bilgi kaynaklarında vs.. hoşuma gitti .Osman SINAV'ın aksine ben çok sevdim
PsmstLoRd "Haremeynalamut" adlı albümün hakkında bizleri biraz bilgilendirir misin ? Ne gibi çalışmalar içinde bulundun ? başlama ve bitiş süreci nedir ?
ŞehinŞah Valla bilmiyorum yaa hani ne söölesem yalan oluyo
PsmstLoRd Kendinizle ilgili uzun vadeli düşünceleriniz neler? Örneğin ilerleyen günlerde bizler nasıl bir Şehinşah göreceğiz ?
ŞehinŞah dünyayı ele geçirmek yaa stilimde yenilikler yaptım, genelde biri stilini geliştirince beyenilmez hemen ''nerde eski şehinşah!!'' olur ama bende bu geliştirme yada değiştirme hakkından yararlandım .
PsmstLoRd Mcler arasında yapılan featlerin birbirlerine destekleri oluyordur muhakkak , peki Türkçe Rap açısından artısı eksisi sizce ne olabilir ?
ŞehinŞah Olsada olur, olmasada . hani ölen bi balığa suni teneffüs yapmak ne kadar yararlıysa o kadar.. vayy cümleye baaak.. nerde benim bağlamam!!!
PsmstLoRd Yaşamımız içinde Rap tadında bir müzik dalı ortaya çıkmış bu konuda görüşleriniz nelerdir ?
ŞehinŞah o neki rap tadında bir müzik dalı ... şimdi rap tadı veren başka bi müzik dalımı varmış? yoksa rap tadında bir müzik dalı dediğin şeyde rap müzik mi ...görüşlerim gerçekten apışmış durumda şu anda..
PsmstLoRd Underground dalında önemli konumlarda ve önemli isimlerle birlikte yer aldınız,bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
ŞehinŞah demek ki var bi ışık bende , olur bu çocuk diyorum ..
PsmstLoRd Şarkılarınızı dinleyen dinleyicilerinizin ruhunda-aklında oluşmasını istediğiniz herhangi bir düşünce var mı ?
ŞehinŞah ampule yakından bakıp gözlerini kapadıklarında ampulü hala görüyolar ya hani onun gibi bişee istiyorum..
PsmstLoRd Çok özel olucak ama yinede sorayım (yanıt vermeyebilirsiniz) rap dışında sevgili durumları nasıl ? Yada Rap aşkın yerini alabiliyor mu ?
ŞehinŞah valla aşk soyutlanınca güzel , aşıkların insanlara baktığı ,insanların aşıkları farketmediği bi dünyada benim ilişkimin kötü gidiceğini düşünmüyorum bile
Son olarak teşekkürlerimi tekrar iletirim.Röportaj gerçekten fevkindeydi.Duygularınızdan arta kalan düşünceleriniz varsa öğrenebilirmiyiz ?
ŞehinŞah saolun sizde.Site güzel, üyeler güzel .... sen güzelsiiin ,güzelsin.. | |
|