Sordugun kisiye ve hangi jenerasyondan olduguna bagli olarak "rap" terimi farkli anlamlara bürünür. Bir noktada rap her söylenene muhalefet olan bir insanin sizi oyuna getirmek, inandirmak için mazeretler uydurma çabasidir. 70 li yillarda rap, sizi ikna etmek kullanilan sözcüklerdir. Bu, özellikle de bir kadindan cinsel çikarlar elde etmeye çalisan genç bir erkegin uyguladigi yönteme verilen isimdi. Günümüzde ise rap, müzigin temposuna uyarlanarak söylenen kafiyeli sözlerdir.
Hiphop kültürünün içindeki baslica dört elementden biridir. Ve diger elementler DJlik, breakdance ve grafiti, hiphop i yeterince yaygin hale getiremedigi için rap yillar boyunca degisim geçirmistir. Rap sözcüsü daima bu aktiviteyi açiklamak için kullanilmamistir. Müzigin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc lik olarak adlandirildi.
Rap terimi 79 yilinda kesfedilen iki kayit sayesinde hiphopla özdeslesmis gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock) tu, ki bu sarki hiphop in bilinen ilk kaydi olarak tarihe geçti. Bu eser Brooklyn asilli Fatback Band tarafindan ortaya konmustur. Sarkinin DJ Hollywood gibi taninmis klüp Dj leri ve Jocko Henderson, Jack The Rapper ve Daddy O gibi Black Radio dj lerinin kafiye ve ritm stillerinden ilham alinarak yapildigi söyleniyor. Ikincisi ise Sugar Gang Hill in Rappers Delight i idi. Aslinda Sugar Gang Hill in nasil "rap" terimi ile bagdastigindan pek emin degilim. Bazilari bunun yeni fenomen tarafindan medyaya yapilan bir gönderme oldugunu söyledi. Digerleri ise "rap" teriminin öncü jenerasyonlardaki "sözcük ustalari" ile 70li yillarin genç hiphopçilari arasindaki benzerlikleri gören kitle tarafindan türetildigini söylerler. Temel olarak Rappers Delight sarkisi ile, Black çalisani H.Rap Brown dan ödünç alinmis, çok iyi bilinen bir deyimi yaratmis oldu. 1969 da "Die Nigger Die" baslikli bir kitap yayinladi. Kitabin konusu, onun Siyah Amerika ya üzüntü veren haksizliklari çözmeye yönelik azimkar ve bir o kadar da saldirgan yaklasimlariydi. Kitabi sayesinde rap ismini nasil buldugunu da açiklamis oldu. Lousiana daki çocukluk dönemlerinde insanlarin "The Dozens" adindaki bir oyun oynadiklarini anlatti. Oyunun amaci rakibini sözcükleri kullanarak tamamiyle saf disi birakmakti. Yaklasik 50 erkek biraraya toplanir, herbiri digeriyle sözcükler araciligiyla meydan okurcasina yarisirlardi. Kazanan ise kalabaliktan gelen tepkiye göre belirlenirdi.
Rap Brown in bu ismi almasinin diger bir nedeni en hünerli olanlardan biri olarak dikkat çekmesiydi. Kitabinda H.Rap Brown sözlerinden bazi örnekler veriyor: "I ****ed your mama(Anneni *****dim), still she went blind(kör olana kadar), Her breath smells bad(Nefesi kötü kokuyor), but she sure can grind(ama süphesiz göbek atabilir), I ****ed your mama(Anneni *****dim), for a solid hour(araliksiz tam bir saat), Baby came out(Bebek disari çikti), screaming Black Power(Black Power diye çiglik atarak), Elephant and Baboon(Fil ve maymun), learning to screw(s..meyi ögreniyorlar), looking like Spiro Agnew(Spiro Agnew gibi bakarak)". Brown, "Signifying" adli bir diger sözcük oyununu daha açikladi.
Fakat bunun The Dozens dan daha insancil oldugunu da ekledi. Çünkü birinin annesine sövmektense direkt kendi düsmanina hakaret ediyorsun. Ve tabiki Brown a göre yetenekli bir yarismaci,kelimeleri ustalikla nasil biraraya getirecegini iyi bilir. Böylece duygularini kusursuz bir sekilde açiklamis olur. "Yes I am hemp the demp the women fight for my delight / I am a bad mother****er. / Rap the rip-saw / the devils brother in-law / I roam the world / I am known to wander and this 45 is where I get my thunder (Artik bu kadarini çevirmeye de terbiyem müsade etmiyor. Kusura bakmayin. Anlayan anlasin yani)". Dikkat edilirse rap terimi jenerasyondan jenerasyona sürekli degisti. 1970 lerde bu terim sadece ikna sanati degil ayni zamanda Isaac Hayes, Barry White, Bobby Womack Lou Rawls ve Millie Jackson gibi artistler tarafindan icra edilen konusma sitilini de açiklamak için kullanilirdi. Isaac Hayes in "Hot Buttered Soul" ve Millie Jackson in "Still Caught Up" albümleri "Love Raps" diye adlandirilan bu sitilin en iyi kisisel çalismalaridir.
Temelinde saygi olan rap sanati kisinin hiphopa olan yetenegine baglidir. Fikir itibariyle bir Mc, sözlerini kalpten gelerek yani dogaçlama olarak söyler. Ezberlemez yada kagit üzerinden aktarmaz. Elbette Mele-Mel, Grand Master Caz ve Kutis Blow gibi pekçok taninmis Mc sözlerini önceden kagida döküyor ancak amaç kendini en iyi biçimde ortaya koymak ve sanki kelimeler o an ortaya çikmiscasina söylemek. Rap, sözcüklerin biraraya gelerek olusturduklari bir düzen, bir bütündür. Yani hepsinin ayri bir anlami var. Hiçbiri saçma ya da önemsiz degil. Rap, rapçinin duygularini ve düsüncelerini disa vurmasiyla ortaya çikar. Nihayetinde bir Mc, kimse için degil kendisi için rap yapar. Kendisinin dikkate alinmasi için yaptigi bir çagridir: "Hey! Bakin ben burdayim. Biri sarkimi duysun!" "Ve tempo devam ediyor ediyor ediyor ediyor Kiyamet gününe kadar sallanmayi birakmicam insanlar beni eglenceli rap sarkilarini sallarken duyduklarinda Tüm lanet dünya mirildanmak istiyor. Ben hayattan büyügüm Herkes beni Yüce isa diye çagirsin Hadi hepiniz su tempoyu bir deneyin."
MC Açılımı : Master of Ceremony (seremoni lideri veya orkestra şefi anlamına geliyor.)
Rapte Şarkı sözünü yazan, şarkıyı söyleyen , rap stilini belirleyen, bass ve ritim ayarını müziğe uyduran kişilere Mc denir. Mc bölümlere ve yaptığı işlere göre gruplara ayrılır. Mc : Solisttir. Bildiğimiz MC şarkıyı söyler ve rap sitili düzenlemekle hükümlüdür. Aslında bu işi yapan kişiye ayrı bir isim bulunamadığından (freestyler gibi) Mc denilmiştir.