Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı

YazarMesaj
deLi_Mc_S
KRal SagocuxXx
KRal SagocuxXx
deLi_Mc_S

Takımın _? : Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı 8ed8b6c7f9

Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı Empty
MesajKonu: Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı   Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı I_icon_minitimeC.tesi Ağus. 16, 2008 4:53 pm

KoloRap.Org
Merhaba Kolera.
Yıllardır sizi yakından takip eden, hiç bir organizasyonda yalnız bırakmayan, her daim yanınızda olan, sizinle ilgilenmeyi bir zevk haline getiren bizi ve KoloRap.Org’un 1. yılına ve İnziva albümüne özel bu röportaj teklifini kabul ettiğiniz için gönülden teşekkür ederiz.

KoloRap.Org
Çoğu dinleyicinin bildiği ve çoğu dinleyicinin bilmediği gibi Rap'den önce "Lords Of İstanbul" grubunda break dance yapıyordunuz. O zamanlarda ortam nasıldı? Break dance yapmanıza aileniz ve çevreniz nasıl bir tepki verdi?

KOLERA: Ailem sadece sürekli bileklerim sargılı şekilde eve dönüşüme üzülürlerdi…bu tarz seçimlerime hiç karışmadılar; resim yapmak istemek,voleybol oynamak istemek,baleye yazılmak istemek,babamdan paten istemek,dans etmeye çalışmak.şu geçmişe bakın isteklerim hiç bitmemiş küçükken..Allah razı olsun onlardan..zaten onlar ses çıkarmıyorsa çevrenin düşüncesinin benim için bir önemi olmazdı yaptığımız şey de dans etmekti kötü bir şey değildi…Benim dans ettiğim zaman da ortam daha nezihti herkes kardeş gibiydi ben de küçüktüm hep bana sahip çıkarlardı…sizler nasıl yaşadığınız şehir haricindeki konserlerimize gidip bunları anılarınıza katıyorsanız,biz de farklı bir şey yaşamıyorduk nerede party varsa oraya gitmek dans etmekti tüm hayatımız…benim yaşım daha ufaktı ben öyle şehir şehir gezemedim tabi ama zaten en sık ve en önemli organizasyonlar İstanbul’da olurdu..

KoloRap.Org
Neden ağlıyorum, Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları gibi ilk kayıtlarınızda kullandığınız sözlerle sizce neden bu kadar ilgilenildi? Nihayetinde o zamanlar daha 16-17 yaşına adım atmış birisiydiniz. O kayıtlarda sözlerinize bakılarak "kendini filozof sanıyor" diyenler çıktı. Felsefecileri çok okuduğunuz söylentisi atıldı ortaya ki siz her ne kadar "felsefecileri sevmiyorum" desenizde. Bu asılsız söylentiler sizce neden çıktı?

KOLERA: Çünkü ben bir felsefistin yazabildiği kadar yazabilirim herkes kendi içinde felsefisttir. Bunun niye büyütüldüğünü anlamıyorum.benim sözlerimi felsefeye yormak çok saçma. Sonuçta Kolera’nın dün de yazdıkları ortadadır bugün de yazdıkları ortadadır Allah bana yazabilme yeteneği vermiş. Kabul etmek de insanlara kalmış ben her türlü her konu da yazabilirim aklınızın alamayacağı konularda da yazabilirim sonuçta ben yazabiliyorum Allah bana bunu vermiş,herkesin farklı bir şeye yeteneği vardır unutmayın…

KoloRap.Org
Melankolia Müzik kurulduktan sonra amatör MC’lere daha da çok destek verdiğinizi gözlemliyoruz. Demoları da sizin dinlediğinizi biliyoruz. Bu zaman içinde web sitenizden de fanlarınıza tavsiyelerde bulunuyorsunuz. Bunlar arasından sivrilenler var mı? Kuvvetmira ailesine almak için ne gibi şartlarınız var?

KOLERA: Birçok underground MC var şu bir gerçek ki geçtiğimiz yıla göre bu yıl demolarda hayli ilerleme var.Birinin Melankolia’dan albüm çıkarabilmesi için gerçekten kendine has bir stili olmalı ve rap yapabilmeli bana gelen demolar genel olarak bir albüm çıkarmak için seviye olarak yetersiz…henüz ritm kaçırdığı halde bile çok iyi rap yapabildiğini sanan bir çok mc var malesef..tek düze raplerden tad almıyorum dikkat ederseniz benim parçalarımda flowlar hep değişir tekdüzelik yerine melodiklik hakimdir Sagopa’da da aynı şekilde Abluka Alarm Hayal Mahali Ep de’de mükemmel bir flow fırtınası var…iyi rap yapıyorsanız bir stiliniz varsa Melankolia’dan albüm çıkarmak pek de zor değil…

KoloRap.Org
Kuvvetmira’nın son durumu nedir? Sadece Sagopa Kajmer, Kolera ve Abluka Alarm ile devam edecek yoksa yakın zamanda yeni isimleri görebilecek miyiz?

KOLERA: Evet bu kadarız.Yeni isim görmeniz bize bağlı değil ki, underground'ta üretime devam eden arkadaşlarımıza bağlı..onların gelişmesi demek Kuvvetmiradan önce Türkçe Rap'in gelişmesi demek…

KoloRap.Org
Sagopa Kajmer'in en çok hangi parçasını beğeniyorsunuz? Şeklindeki bir soruya; “Harp” diye bir parçası var siz onu bilmiyorsunuz. Onu çok beğeniyorum" diye cevap vermiştiniz.
Bu ve bunun gibi daha önce dinleyicilere ulaşmamış parçalarınız elbette ki vardır. Bunları bir gün biz dinleyicilerinize servis etmeyi düşünüyor musunuz?

KOLERA: Hayır düşünmüyorum… Ulaşmasında bir sakınca olmasaydı zaten biz dinleyicilerimizle paylaşırdık en az onlar kadar biz de yeni bir parçayla mutluluk yaşıyoruz… zaten o Harp denen şarkı da kayboldu sanıyorum…arşiv için birden çok bilgisayar ve hard diskimiz var aralarından aradığını bulmak o kadar zor ki…bu şeye benziyor Michael Jackson’ın bütün discografisi sen de var ama isteyince thriller bile dinleyemiyorsun

KoloRap.Org
Hayranlarınızla bu kadar içli dışlı olmanızı ve ilgilenmenizi neye bağlıyorsunuz? Bu samimiyet size neler kazandırıyor ve sizden neler götürüyor?

KOLERA: Hayranlarımla samimi olmak bana asla bir şey kaybettirmedi onlar bana sarılırken titriyor bu sefer ben de heyecanlanıyorum ben kendimi o kadar da önemli biri gibi görmüyorum, imza vermek bile bana garip geliyor,Antalya konserimde hatıra olsun diye terimi sildiğim peçeteleri bölüşüp paylaştılar bunlar bana çok uçuk geliyor bu kadar sevildiğime inanamıyorum.. konserlerde güvenliği aşıp sahnede bana sarılma cesaretinin gösterilmesi..bunlara karşı zaten tepkisiz kalabilmek için katı kalpli olmak gerek…kim bu sevgiden etkilenmez ki? Dinleyicilerim benden hiçbir şey götürmedi hep bana bir şeyler kattılar. Gerçek bir seven asla benden bir şey götürmez aksine sürekli sevgisiyle beni ayakta tutar..işte benim en iyi arkadaşlarım onlar…

KoloRap.Org
Müzikte 10. yılınız. Peki, bu yıla özel çalışmalarınız olacak mı “İnziva” albümü dışında.

KOLERA: Allah CC güç verdikçe üretmeye devam edeceğim İnziva ile kalmayız canım yaparız elbet yeni bir şeyler ama durun İnziva çok yeni. 10 . Yıl kutlaması yada best of tadında bir proje içinse çok erken bunlar önce Sago’nun hakkı 10 seneyi dolu dolu geçiren O idi ben üniversite, iş hayatı derken bu 10 yılı dolu dolu raple geçiremedim henüz 60 küsür şarkım var sanıyorum

KoloRap.Org
Kolera 10 yıllık müzik hayatını nasıl değerlendiriyor? 10 yıl boyunca kendisinde ne gibi değişiklikler oldu?

KOLERA: Discografimi gözünüzün önüne getirin baştan sonra şarkılara bakın işte size 10 yılın değiştirdikleri.

KoloRap.Org
Sonbahara doğru konser turnesi var, konser düzenleyeceğiniz yeni iller olacak mı? Artık daha fazla bir kitleye sahipsiniz konserler daha coşkulu geçiyor bu seneki turneden beklentileriniz neler?

KOLERA: Turne Menajerimiz listeyi henüz hazırlamadı ben de henüz güzergahı bilmiyorum yeni iller sürekli oluyor zaten daha 2 gün önce Marmaris’teydik…daha önce hiç gitmediğimiz bir yerdi Marmaris..Benim turneden beklentilerim değişmez, gelenlerin coşkulu olmaları,şarkılarımıza eşlik ediyor olmaları bana yetiyor karşılıklı sevgiden yana zaten hiçbir sıkıntımız yok,herkes özlemle konser gününü bekliyor konser günü de herkes kurtlarını döküyor.

KoloRap.Org
Bir sözünüzde "bir gün herkes melankolik olursa şaşırma bey" gibi bir cümle kullanmıştınız. Melankolik tarz müzik ve liriklerinizden dolayı MC ve dinleyici kitlesinin bir bölümü tarafından eleştiri alıyordunuz. Fakat şimdilerde bu eleştirenlerin hepsi sizin dediğiniz gibi melankolik olma yolunda hızla ilerliyor bu ileri görüşlülüğünüzü göz önüne alırsak: bu durumla ilgili neler söylemek istersiniz?

KOLERA: Bir kere olacağı söylemişim 2 .ye üzerine konuşmaya gerek yok..pop dünyasının potu gafı bol şımarık kızı doğru söyledi Demet Akalın dedi ki beni çekemeyenler benim gizli hayranım…doğru çünkü onun hakkında kötü konuşanlar da O’nun müziğini taklit ediyor…

KoloRap.Org
Sagopa Kajmer, dinleyicilerine yazdığı bir yazısında; “müzikten başka uğraşlarımız da var. Sadece Müzik değil vaktimizi ayırdığımız." Demişti. Bu uğraşlarınız nelerdir? Mesela Kolera Müzik dışında boş zamanlarında neler yapıyor? Bizlere neler yapmayı tavsiye eder?

KOLERA: Evliyaların Kıssalarından oluşan bir kitap yazıyorum Rabbim izin verirse hepinizin okumasını dilerim çünkü bu kitap gerçekten de yol gösterici olacak eğer nihayete ererse gerçek tavsiyeyi buradan alırsınız.

Melankoliawear için tişört tasarımları hazırladık, bastırdık ucundan bucağından tekstile de el attık,dinleyicilerimizin isteğiyle sonunda bu işlerle de haşır neşir olduk umarım beklediklerine değer biz Melankolia’ya has bir konsept oluşturduk artık takdir uzun süredir tişört bekleyen dinleyicilerimizin.

Bu aralar internetin hakimiyeti tartışılmaz boyutlara ulaştı, her şey o kadar açık olmaya başladı ki sanal alem sohbetleri ise gençleri yararlı uğraşlardan,derslerinden iyice alıkoyar oldu…zaman gerçekten de çok kıymetli şuan gözünüzü kapasanız Allahü Teala için kaç secdeniz, kaç tesbihiniz var bunları da düşünün hayat sadece gezip tozmaktan arkadaşlarla laflamaktan ibaret değil.. toprağın altına girince ne sanatçılık var ne de Kolera, kıyafetin de beyaz kefenden başkası değil,geçen gün radyoda denk geldim buyuruyor ki Allah CC işte o zaman yaptıklarının ve peşinde koştuklarının ne kadar boş olduğunu anlayacaklar yani o gün gelince hiçbirşeyin faydası yok…herkes herkesin dedikodusunu yapıyor,herkes herkese küfrediyor,bu kadar mı ar damarımız çatladı?…tavsiyem ne yaparsanız yapın edepten ödün vermeyin,ne konuşursanız konuşun bunların yaradandan gizli olmadığını hatırlayın belki o zaman hal ve hareketlerimize yada konuşmalarımıza dikkat etmek gibi bir his doğar içimizde..hayatını seni yaratanın istediği gibi yaşamaya çabalamaktan huzur veren bir şey yoktur..bu bir hobi gibi keyif verir tavsiyem budur...biraz da ruhunuza zaman ayırın açıkçası hepimiz nefsimize sürekli kıyak geçiyoruz…1-1 daha 2..bile bile lades oluyoruz..

KoloRap.Org
Diss atmak ve küfretmek size çok uzak bir kavram. Fakat Türkçe Rap’e yeni başlayan, yeni kayıt yapan insanlar ilk olarak diss atarak veya küfürlü şarkı yaparak bu işin içine giriyorlar. Hedefleri genelde siz ve sizin gibi bu işi yıllardır yapan isimler oluyor. Onlar’a bu yazıdan ne söylemek istersiniz, ne gibi mesajlarınız var onlara?

KOLERA: Biz dissle bir yere gelmedik ki bunu örnek alsınlar onlar başkalarını örnek alıyorlar belli ki..her yolun iyisi kötüsü vardır, kötüyü seçmeyin…değersiz parçalarda gözünüz olmasın hit şarkı lar yapın boş işler boş insanlara kalsın…kendinizi onlardan ayırın…rapte diss var diye kimse kimseye küfretme ya da hakaret etme hakkına sahip değildir.. .bu bir sanat değil! diss sanat değil herkes birine hakaret etmek yada onu kötülemek için sayfalarca yazı yazabilir bunun için edebiyata da hiç gerek yok,yazar olmaya da …tabiri caizse karı dırdırı gibi birinden yakınmanın modası geçsin artık herkesi içi dolu işlerde görelim birkaç yıl sonra yaptığınızın bir eser değil bir laf kalabalığı ve bir hırstan ibaret olduğunu anladığını da keşke o yılları daha dolu işlere harcasaydım dersiniz elbet bunu derseniz çünkü doğru 1 tanedir 40 yaşına gelince de olsa o doğruya elbet gelirsin,belki de gafletinle ölür gidersin..…rapi yaşatacaksak adabıyla yaşatalım çünkü bizler Müslüman Türkleriz Amerika’daki köşe bucak gangsterleri değiliz…şimdi ister Mevlana’yı örnek alırsın istersende sıradan bir küfürbazı…Koca bir tarihi hiçe saymayın bizim kültürümüzde bunlar yok kimin torunusun sen Tu pac’lerin mi? Fatih Sultan Mehmetlerin mi? Aksini icra etmek istiyorlarsa Türkiye’de icra etmesinler de bizim de gençlerimizi de zehirlemesinler!!! Bir de iyi bir şeymiş gibi biz hayatımızı böyle yaşıyoruz şeffafız ağızlarına girmesinler bu utanılacak bir şey övünülecek bir şey değil dediğim gibi elbet bir gün bunun edepsizlikten ve hayasızlıktan başka bir şey olmadığını anlarsın ama er ama geç…bunlarla övüneceğime kafamı keserim daha iyi!!! Her kuş kendi türünden kuşlarla uçar…

KoloRap.Org
Kolera mahlas kullanmayı düşünüyor mu? Daha önce ''Acizullah''ı mahlas olarak kullandığını söylemişti ama şarkılarda hiç duyamadık. Ona bu dönemlerde yakışan en güzel mahlas ne olabilir?

KOLERA: Benim herhangi bir mahlasım yok bazen yazılarımın sonuna anlık bir şeyler yazıyorum onlar mahlas değiller.. Bana her dönem yakışacak olan isim varsa herhalde sevenlerin bana kestirmeden kolo ya da kolom demesidir. Bunu seviyorum..

KoloRap.Org
Geçmişte yaptıkları eserlerle ün kazanmış sanatçıları beğenerek dinlediğinizi biliyoruz. (Barış Manço,Nur Yoldaş,Bergen,Zülfü Livaneli gibi..) Acaba günün birinde bu sanatçıların parçalarını yorumlamak gibi bir planınız var mı?

KOLERA: Bergen ve Zülfü Livaneli’yi dinlediğimi söyleyemeyiz.Ama Livaneli’nin Kan Çiçekleri adlı parçasını canlı orkestra ile yorumlama fırsatını buldum gerçekten rape çok yakıştı zaten o parçadaki ezgiler hep hoşuma gitmiştir…benim başka sanatçılarla ilgili herhangi bir çalışmam yada projem yok..ama Sagopa’yı Nur Yoldaş ile dinlemeyi çok istiyorum..

KoloRap.Org
Yeni Albüm hayırlı olsun. Gerçekten çok güzel, bir başyapıt diyebiliriz. Maneviyatla ilgili bir albüm bekliyorduk öyle oldu. Böyle bir albüm’ü yapmaya sizi teşvik eden etkenler nelerdir? Nelerden ilham aldı Kolera?

KOLERA: Ruh hallerim,yaşayışım,deneyimlediklerim otomatikman şarkılarıma yansıyor evden mecburiyet olmadıkça çıkmıyorum, bir çeşit İnzivadayım zaten..Feridüddin Attar ve Mevlana Hz.’ne ve tüm dostlara verdiğim selamı fark etmişsinizdir onlardan güzel ilham mı var?
deLi_Mc_S
KRal SagocuxXx
KRal SagocuxXx
deLi_Mc_S

Takımın _? : Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı 8ed8b6c7f9

Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı Empty
MesajKonu: Geri: Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı   Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı I_icon_minitimeC.tesi Ağus. 16, 2008 4:53 pm

KoloRap.Org
Yeni Albüm hayırlı olsun. Gerçekten çok güzel, bir başyapıt diyebiliriz. Maneviyatla ilgili bir albüm bekliyorduk öyle oldu. Böyle bir albüm’ü yapmaya sizi teşvik eden etkenler nelerdir? Nelerden ilham aldı Kolera?

KOLERA: Ruh hallerim,yaşayışım,deneyimlediklerim otomatikman şarkılarıma yansıyor evden mecburiyet olmadıkça çıkmıyorum, bir çeşit İnzivadayım zaten..Feridüddin Attar ve Mevlana Hz.’ne ve tüm dostlara verdiğim selamı fark etmişsinizdir onlardan güzel ilham mı var?

KoloRap.Org
İnziva albümden hangi şarkı veya şarkılarınız sizin için özel bir yere sahip? Neden?

KOLERA: Albümde bir tane bile beğenmediğim şarkı yok bundan önceki albümlerde vardı ilk defa yok her parçamı ayrı ayrı seviyorum hepsininde ayrı bir yeri ve hikayesi var fakat Bir Dilek Hakkı nakaratı ve sözleri itibariyle beni bile ağlattı insan kendi şarkısında asla ağlayamaz sanıyordum… İşin içine maneviyat girdimi her şey değişiyor. Maneviyat o kadar güçlü bir şey ki başlı başına keramet…

KoloRap.Org
Albümün hazırlık evresinde neler yaptınız, en çok düşündüğünüz şeyler nelerdi?

KOLERA: Albüm için hiçbir hazırlık yapmıyorum beatleri dinleyip söz yazıyorum ve kayıda giriyorum böyle böyle albüm oluşuyor..Bu albüm de en çok iyi nakaratlar yapabilmeyi düşündüm,parça bittiği halde nakaratını haftalar sonra kaydettiğim parçalarım oldu..

KoloRap.Org
Aileniz yeni albümünüzü nasıl buldu? Sizdeki bu değişimi onlar ve çevrenizdekiler nasıl karşıladı?

KOLERA: Annem de babam da çok beğendi.Abluka Alarm’da dinlediğinde azami iyi tepki verdi zaten albümümü tek onlara dinletebildim çıkmadan önce her parçaya şaşırıp tebrik ettiler ben de o kadar sevindim ki.. Çünkü onlar işini hakkıyla yapan iyi birer MC, onların beğenmiş olması gelecekte olacak eleştiriler hakkında ipucu oldu bana…

KoloRap.Org
Şarkıların isimleri ve şarkılarda anlattığın şeyler çok güzel, bizleri çok etkiliyor. Şarkıları tek tek bize kendi düşüncelerinle yorumlayabilir misin?

KOLERA: Bu sorunun cevabına ne zaman ne de kağıt yeter çok uzun bir soru işletme final sorusu gibi bir sorunun cevabı 3 sayfa tutuyordu… Nedense o final sınavları aklıma geldi… Tüm cevapları bildiğim halde ancak 74 puanlık bir kısmını yazmaya zamanım yetmişti keşke o kadar çalışmasaydım demiştim buyurun size öğretim sisteminden bir açık daha

KoloRap.Org
Gerek Sagopa Kajmer'in ''K.İ.T.S'' albümü, gerek sizin ''İnziva'' albümünüz de birbirinizle yaptığınız featler göremedik; “bu şarkıyı zevk için yaptık” parçası dışında. İAB albümü ile feat’e doyduğumuzu düşünerek mi böyle bir yol seçtiniz ve Pesimist EP5’te yer alacak mı Kolera?

KOLERA: Koca bir düet albüm sonrası sıra sololarımızdaydı bu nedenle sololarımızı olması gerektiği gibi solo yaptık… Ep 5 de yer almak yerine kendim bir şeyler yapmak istiyorum çünkü Sagopa’yı dinlediği halde beni dinlemeyen dinleyiciler de var kimseye haksızlık etmek istemiyorum ama düet parçaları özellikle sevip bekleyen isteyen de bir kesim var iş bizlerin o anki istek ve duygularına kalıyor. Ep 5 şuan yeni yeni yapılanıyor bakacağız artık rüzgâr hangi yönden eserse…

KoloRap.Org
Yeni Albüm’den hangi parçaya veya parçalara klip çekmeyi düşünüyorsunuz?

KOLERA: Söylemem sürprizleri severim hoş pek sürpriz olmayacak size ama olsun yine de söylemem...

KoloRap.Org
KoloRap.Org 1 yıldır Kolera Fan sitesi olarak yayında ve üyelere hizmet veriyor. KoloRap hakkında neler düşünüyorsunuz ve Son olarak dinleyicilerinize söylemek istedikleriniz nelerdir?

KOLERA: Site güzel tasarım olarak da çok cici bir site ama offical web sitemizde yayınlamadığımız şeyleri yayınlamak her fan sitesinin yaptığı bir şey ben çok ince düşünüyorum herkes den bunu bekleyemem… Gereksiz ya da kalitesiz hiçbir şeyi paylaşmaktan da yana değilim… ama bir dinleyici fan sınıfında bir dinleyiciyse sevdiği sanatçı hakkında her şeyi incik cıncık araştırmak, öğrenmek ister onun en eskileri en yenileri ağzından çıkan her söz her resim her görüntü arşive katılır bundan doğal ne olabilir ki ama bazı magazinel sorulara boğulduğumuz röportajlar var ki bizim yayınlamadığımız bunların yayınlanmasına bence gerek yok…hiç olmasa da olur çünkü o röportajların bir kıymeti yok…

Herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum, görüşemesek de paylaşımlar güzel, hayatımda olduğunuz için teşekkürler.. Ekimde görüşmek üzere..

ALINTIDIR

Kolera 30 Temmuz 2008 KoloRap.org Röportajı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-